Domates taze ve işlenmiş olarak, patatesten sonra en çok tüketilen sebzedir. Kökeni Güney Amerika olan domates Meksika'da kültüre alınmış ve İspanya, İtalya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine 16. yy'da yayılmıştır. Akdeniz ülkeleri yılın her döneminde yüksek oranda domates tüketmektedir. Ancak domates üretim sürecinde karşılaşılan ana patojen ve zararlılar verim ve kaliteyi olumsuz etkiler. Üretim sürecinde Entegre Zararlı-Hastalık Yönetimi ön plana çıkmaktadır. Başta biyolojik mücadele uygulamaları olmak üzere daha fazlası için bizimle iletişime geçin.
Biber sofralarımızda günlük taze tüketimden gıda endüstrisine kadar geniş bir tüketime sahipken içeriği sebebiyle alternatif tıp ve savunma sanayi gibi kullanım alanları mevcuttur. Ülkemizde örtü altı biber üretiminin %68'ini Antalya karşılamakta olup önemli ihracat kalemlerimizden biridir. İhracatta en önemli konulardan biri ise maksimum kalıntı limitidir. Üretimde zararlı yönetimini biyolojik mücadele ile destekleyerek kalıntısız ürünler yetiştirmek ve daha fazlası için bizimle iletişime geçin.
Domates ve patates ile akraba olan patlıcan üretim ve tüketim bakımından onlardan sonra gelir. Kaynaklara göre anavatanı Hindistan olarak bilinen patlıcan ülkemiz iklim koşullarına da adaptasyon sağlamıştır. Ülkemiz üretim miktarı açısından her sene ilk beş ülke arasına girmektedir. Patlıcan yetiştiriciliğinde karşımıza çıkan ana zararlılarla mücadeleyi biyolojik mücadele ile desteklemek ve daha fazlasını öğrenmek için bizimle iletişime geçin.
Üzümsü bir meyve türü olup anavatanı kuzey yarım kürenin serin ve dağlık bölgeleridir. Ülkemizde yörelere göre Mosi, Likapa, Ligarba, Çalıçileği, Kaskanaka,Çera, Morsvi, Çalı veya Cırtlık Çileği gibi isimler verilse de literatüre Yaban Mersini olarak girmiştir.
uz bitkisi Güney Doğu Asya’ da ortaya çıkmakla birlikte ana vatanı Güney Çin, Hindistan ve Hindistan ile Avustralya olarak bilinmektedir. Ülkemizde mikro klima alanlarında yetiştirilen muz Alanya ve Gazipaşa’da genelde açıkta, Anamur ve Bozyazı’da ise örtü altında yetiştirilmekte olup son yıllarda örtü altı muz üretimine verilen destekler ile üretim alanlarında artış sağlanmıştır. Muz yetiştiriciliğinde önemli zararlılarla mücadele ederken biyolojik mücadele etmenlerinden faydalanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bizimle iletişime geçin.
Üzümsü meyveler grubuna giren türlerden en önemlisidir. Çilek (Fragaria), Gülgiller (Rosaceae) familyası içinde yer alan bir bitki cinsi ve bu cins içinde yer alan türlerin meyvelerinin ortak adıdır. Çilekler, yoğun C vitamini barındırırlar.
Kesme çiçekte zararlılara karşı biyolojik mücadele uygulamaları için iletişime geçebilirsiniz.